10 sommerturer på Helgeland

Helgeland har mange naturperler. Her er 10 anbefalte sommerturer som er litt for enhver. 

———————————–

Torghatten.

Å gå gjennom dette fantastiske fjellet med hull gjennom seg er en vakker opplevelse. Torghatten med sin karakteristiske form som en hatt med hull gjennom seg er verdt en tur. Fjellets form er som en hatt og sannsynligvis derav navnet sitt som er satt sammen av stedsnavnet (Torget) og formen (Hatt), Torghatten.

Skjæringen.

Skjæringen eller Skjerdingen som det står på kart, er nest høyeste topp (1037m) blant de Syv Søstre i Alstahaug. Den gir en fantastisk utsikt alle himmelretninger.

Hatten.

Den majestetiske fjelltoppen Hatten i Hattfjelldal. På samisk er navnet Aarpije som betyr «enken/enkemannen, den som står alene». Et beskrivende og passende navn for en fjelltopp som ruver alene i landskapet.

Rabothytta.

Fantastiske Rabothytta ved brekanten av Okstindan. Dette smykkeskrinet av en turisthytte som Hemnes turistforening har bygget, er en av de plassene som er å anse som en de plassene man bør gå en tur til.

Steikvasselv.

Langs Steikvasselva og opp til Steikvatnet er det vakkert og storslagent. Denne frodige dalen med Okstindan som står der mektig og vakker i bakgrunnen.

Marmorslottet.

Marmorslottet. Fantastiske jettegryter og nydelie utforminger i marmoren laget av elv av smeltevann med sin nydelig turkis farge fra isbreen Svartisen .

Bolnatinden.

Bolnatinden med sine 1389 meter, og som er en av de mest karakteristiske fjelltoppene i Rana, Med sin spesielle form er det et landemerke på Saltfjellet. Nært Polarsirkelsenteret som det ligger, er det nok en av de mest fotograferte toppene -fra avstand.

Klubben.

Er man ute etter flott utsikt på Kysten, så er Klubben i Aldersundet (Lurøy kommune) et veldig godt valg.

Lurøyfjellet.

Utsikten fra Lurøyfjellet er spektakulær (over utsikt mot Hestmannen). Lurøyfjellet er en av de flotteste toppturene man kan gå på kysten av Helgeland. Lurøyfjellet ligger vakkert til på nord Helgeland med fantastisk 360 graders utsikt. En nydelig fottur i et terreng med bratt og fast terreng på en lett tilgjengelig øy.

Rødøyløva.

Rødøyløva med Storsanden er en av de vakreste plassene på Helgeland. Dette er type MÅ besøkes tur. En tur til Rødøya krydres med en deilig middag på vakre og koselige Klokkergården.

Share: