Blereken

Blereken eller Blerekvassdraget er vakkert område.  Dette er et eldorado for fisking med flere titalls fiskevann. Området er lett tilgjengelig og egner seg godt som familetur.

@Kartverket

Turen starter ca 8 mil nord for Mo i Rana. Kjør først ca 6mil langs E6, ta så av ca 1km forbi Krokstrand bru hvor det er merket Virvassdalen. Følg grusveien i under kant av 2 mil innover til kaffebekken. Her er det fin parkering på nersiden av veien. Gå over elva (hvis elva er stor så gå et lite stykke langs veien og kryss brua og gå tilbake langs elva til man kommer inn på stien oppover). Stien går i slak stigning oppover lia. Etter ca 3km kommer man opp til Reingjerdet hvor man ser innover Blereken og Holmtjønna som er det første vannet man kommer til. Holmtjønna er et fint dagsturmål, så man trenger ikke gå lengre enn dette for å kose seg og kanskje fiske litt.

Hvis man ønsker en noe lengre tur så kan turen gå videre langs Holmtjønna opp mot Steintjønna og til Rana fiskeforening sin Blerekbu. Hit er det ca 5,5km en vei. På kartet er dette merket med en rød runding hvor hytta er. Turen kan forsette herfra eksempelvis som vist på kartet, videre til Langtarmen som er ca 7km en vei.

Drar man til Blereken bør fiskestanga være med. Her er det vann på vann innover og fisk stort sett overalt, selv om det ikke alltid er like enkelt å få dem.

I turbeskrivelsen er det angitt flere mål for en dagstur, slik at oppgitt kilometer er forskjellig hvor langt man går innover. Men tur retur Holmtjønna er ca 8km i lettgått terreng som de aller fleste greier.

Nedlastbart kart:

Kart Blereken- @Kartverket

Turen i 3D (tur retur til tjønna Langtarmen):

Ranatrasken:

Ranatrask skiltet er på sikringshytta til Rana fiskerforening.