Bolnatind

Bolnatinden med sine 1389 meter, og som er en av de mest karakteristiske fjelltoppene i, Med sin spesielle form er det et landemerke på Saltfjellet. Nært Polarsirkelsenteret som det ligger, er det nok en av de mest fotograferte toppene -fra avstand. Her er beskrivelse hvordan man kommer seg helt på toppen.

Bolna- @Kartverket

Turen starter på parkeringen ved Polarsirkelsenteret, 8 mil nord for -Mo i Rana. Ta undergangen under E6 og følg veien til brua over elva. Her begynner stien som du følger så lenge du ser den elelr ser merkinen som er enkelte små varder oppover lia. Men hvis du skulle miste den er det ikke noe problem, ta retning mot gryta opp i mellom tindene, det vil si sør for selve tinden som er dagens mål.

Finn din beste sti oppover mot tinden. Det er svært mye stein som ligger svært tilfeldig og kan være vanskelig å forsere oppover. Noen sti er det ikke oppover mot selve toppen. Her er mitt tips at man ikke begynner for tidlig å stige opp. Den fremste delen er svært bratt med noen bergparti som er vanskelig å komme seg forbi. Gå litt innover og skrå oppover. Se etter åpne og enkelte mosegrodde områder som er de beste områdene for å komme seg opp til toppen. Oppe på toppen så ligger den høyeste punktet litt innover til det høyeste punktet som er markert med en stor varde. Her er utsikten svært god alle veien. Spesielt er utsikten nordover mot Semskadalen svært luftig og nydelig.

På tur ned så legg gjerne turen om gryta og tjønnene som ligger mellom Bolnatindene, et flott område som også er et lettere terreng å gå i. Hvis man ønsker en lettere tur, er gryta et fint dagsturmål som anbefales.

Turen anses som krevende på grunn av stigningen og steinterrenget opp mot selve fjellet. Lengden på turen er 12km tur/retur og man kan regne 5timer tur/retur.

Tur i 3D: