Breivika

Breivika på yttersiden av Dønna er en av de virkelige idyliske sandstrendene vi har på Helgeland. Lett tilgjengelig og med nydelig utsikt vestover utover storhavet og rett under Dønnamannen. På vinteren er den ikke mye besøkt, men det bør den i tillegg til sommertur hit. 

Breivika – @Kartverket

Hvis vi tar utgangspunkt i fergeleiet på Bjørn på øya Dønna, så kjører man vestover i 1mil langs Fv809, for deretter ta av sørover mot Breivika. Dette er en vakker men smalere vei, så ta det med ro. Normalt om vinteren er det greit å kjøre til Sandstrak som er ca 6km fra veiskillet man tok av på. Fin en parkering her og gå videre oppover bakken og deretter nedover mot Breivik stranda som man kommer til etter ca 1,5km. Ved lite eller ikke snø kan man kjøre nesten helt til stranda. Fremme ved stranda venter en vakker opplevelse med vinterlys mot det krystallklare vannet. Kanskje kan bruke litt tid å fiske i tillegg til vandring under mektige Dønnamannen eller er du heldig å få sett ørna. Turen her er merket med rød markering på kartet. Ønsker man en lengre gåtur kan man stoppe rett etter brua ved Storstraumen og gå ca 5km til Breivikastranda. Et alternativ hvis det ikke er iset så er et godt alternativ å gå fra Einvika via Hagen og nordover til Breivika. Følg stien til Hagen merket mot Dønnamannen til Hagen og deretter videre nordover til Breivikstranda.

Offroad sykling:

Turen passer også godt for offroadsykling.

Utskriftsvennlig kart:

breivika

Video fra Breivika:

Men husk å besøke Breivika også på sommeren. Da kan man kjøre helt frem til stranda hvor det er tilrettelagt for parkering og kanskje vil du overnatte her med telt. Nydelig strand, vakre kvelder og panoramautsikt til Dønnamannen.