Brenneshovudet

Brenneshovudet/Brenneshodet i Rødøy er en nydelig dagstur opp til et utsiktspunkt som gir deg utsikt over store deler av både Rødøy- og Lurøy kommune. 

Brenneshode-@Kartverket

Turen starter i Øresvik skole evt i krysset mellom Tonnesveien og Øresvikveien, i Rødøy kommune som ligger 4km fra Kilboghavn og 3km fra Kvina. Parker ved infoskilt Polarsirkelen friluftsliv. Her står det Brennestuva, på kartet heter målet Brenneshovudet, men kalles Brenneshodet ofte lokalt. Turen er ca like lang uansett om man starter fra krysset eller skola. Stien er godt merket på staurer og træ i skogen. På toppen er det merket på steiner og små varder som er laget. Turen oppover går 2/3 av turen gjennom vekslende terreng, men har stort sett jevn og fin stigning hele veien. Stien er lagt veldig fint i terrenget og er lett å gå, kanskje bortsett fra en forholdsvis bratt stigning ca 1 km fra toppen, men den er bare 300 meter lang den bratte stigningen. De siste 700 meterne går over tregrensen og terrenget flater mer og mer ut helt til toppen, hvor det er stort forholdsvis flatt. Her får man en utrolig utsikt alle veier. I nord ser til Telnestinden og Rødøyløva, i vest Hestmannen og Lurøyfjellet, i øst ser man innover fjordene Sørfjorden- Gjervalen og Kvinfjorden, i sør ser man Okstinden- Aldersundet og Liatindan. Bruk tid å gå litt rundt oppe på toppen for å få de beste utsiktene

Turen går på fin sti og er omlag 6km totalt som man kan beregne noe over 1 1/2 time opp og i underkant av 1 time ned, men regn ca 3 timer totalt med å bruke litt tid på toppen for å nyte utsikten. Brenneshodet er en del av Polarsirkeltrimmen.

Utskriftsvennlig kart fra Kartverket:

Brenneshode-@Kartverket

Virtuell tur: