Fløya

Fløya i Steigen, som også er den østre delen av Dronningruta, er en utrolig vakker tur. Oppe på Fløya får man panoramautsikt i alle retninger, hvor spesielt utsikten mot Engeløya er fantastisk.

 

Fløya-Steigen@KARTVERKET

Turen starter ved parkeringen i Skånland (merket med «P» på kartet over). Hit kommer du ved å ta utgangspunkt i Bogen/Leirvikbogen hvor man i krysset til brua for å komme til Engeløya velger å kjøre rett vestover til Skånland (ikke kjøre til Engeløya). Følg denne i omlag 4km til man kommer til Skjenaust, fortsett her rett frem mot Skpnland og parker ved turskilt. Husk å betal for parkeringen på Vipps slik at de som holder parkeringen på sitt innland får betalt for å kunne tilby parkering til oss turfolk.

Gå opp gjennom gardstunet mot stolper som er satt opp mot en sommerfjøs med hester. Følg i videre gjerdet og kryss over gjerdet og gå den flotte stien oppover lia. Her er det stigning helt til treskillet. Kan være tungt for noen, men turen går i et fint terreng på god sti, så her er det ikke noen overraskelser. Vel oppe i tregrensen etter 2km så åpner panoramaet seg og man får utsikt nord, øst og sørover. Nå skal man gå rett vestover på ryggen opp mot toppen. Her er det noe luftig, men hold deg til stien så går det helt fint. Etter 2 nye kilometer er man oppe på toppen hvor man får en fantastisk utsikt, spesielt mot Engeløya og østover innover mot Hamaraøy. I tillegg ser man Lofotveggen som ruver i vest.

Turen er totalt 5km og gås fint på 2 timer. Gå gjerne videre til Holkestad eller gå den motsatt vei, da får man gått hele dronningruta, men den krever at man har skyss, 2 biler eller har satt fra seg sykler på ett av endepunktene.

Ikke gå turen i tåke, da det er bratt og luftig enkelte steder.

Virtuell 3D tur: