Glomdalsvatnet

Glomdalsvatnet er en flott tur i et spennende terreng. 

Glomdalsvatnet-@Kartverket

Turen starter ved Fisktjønna som ligger ca 1 times kjøring fra Mo i Rana, følg skilting fra Røsvoll mot Marmorslottet. Flott skogssti med utsikt mot Svartisen og Glomågå på turen innover til vannet.

Turen videre går i lettgått terreng på god sti til Glomdalsvatnet. På turen får du første møte med Glomåga som du vil se flere ganger på turen. Det er slak stigning den første delen. Etter en 1/3 av turen før det blir mer flatt og terrenget åpner seg mer opp og man utsikt både ned til Glomåga med sitt turkise vann. Svartisen ser man også lengre inn i Glomdalen. Den siste tredje delen av turen går man rolig ned mot vakre Glomdalsvatnet.

Fremme ved Glomdalsvatnet så er det flere steder å finne seg en vakker plass å sitte å nyte utsikten. Er det sommer og fint vær er det en vakker badestrand her. Fiske er det også mulig å gjøre her. Det er også verdt å ta seg en tur langs utløpet av vatnet og se på det krystallklare vatnet før elven forsvinner ned i jorda og løper skjult noen hundre meter før den kommer frem igjen.

Nedlastbart kart:

Glomdalsvatnet-@Kartverket

Tur i 3D:

Turen går i lettgått terreng, ca 7km tur/retur.

Ranatrasken:

Ranatrask skiltet er på en liten båthus med det samme man kommer til vatnet. Følg stien til venstre for det lille bekkefaret ned mot begynnelsen av vatnet så finner man merket.