Gråfjellhytta (skitur)

Vinterturen til Gråfjellhytta går gjennom vakre Sjurfinnheimen og Merraskardet. En tur som byr på variert terreng og som kan lages så kort eller så lang man ønsker.

Gråfjellhytta- @Kartverket
Gråfjellhytta- @Kartverket

Denne turen starter ved nydelige Innerdalen gård med sine hyggelige beboere. Denne ligger ved veis ende i Brygfjelldalen. Hit kommer du deg ved å ta av først mot Bleikvasslia og deretter mot Brygfjelldalen, tilsammen ca 1 mil fra Korgen. For skituren så følger den samme skogsvei oppover lia som sommerturen (Sjurfinnheimen og Merraskardet). Deretter krysser man elva Bjuråga og følger høydene sør om Bjuråga østover inn i Sjurfinnheimen. På vei sørover Sjurfinnheimen mot Merraskardet følger man østsida av Bjuråga så man holder seg lengre unna skavlene som kan legge seg i fjellet Kniksen på sørsiden av Sjurfinnheimen. Turen går videre oppover til Merraskardet. Øverst i Merraskardet går turen bratt oppover lia et kort stykke før det flater noe ut og man ser Gråfjellhytta og tar sikte mot den.

Gråfjellhytta er en av driftige Hemnesturistforening sine hytter og denne turen er selvfølgelig i deres rutenett. Les mer om Hemnes turistforening her.   Ved Merraskardet og oppover kan været skifte svært fort da man kommer nært Okstindan, så kart og kompass og gode klær er en forutsetning her. Gråfjellhytta er også en av inngangsportene for turer opp på Okstindbreen eller brekanten, som ligger over hytta.

Utskriftsvennlig kart:

Gråfjellhytta-@Kartverket

3D-tur (vist fra Gråfjellhytta og ned til Innerdal gård og en noe grov virtuell rute):

Turen er totalt ca 16km tur/retur. Regn 4-5 timer totalt avhengig av føre og vær. Innerdalen og Sjurfinnheimen er også et turmål hvis man ønsker en kortere tur.