Grotneshytta – Finnsetveien

Grotneshytta via Finnsettveien er en flott og litt krevende tur, men samtidig er det en tur som er både kort og lett tilgjengelig. Her er det start nærmest i Mo i Rana sentrum. Turen er en av de mest brukte trimløypene i Rana området.

Grotneshytta-@KARTVERKET

Start på parkeringen øverst i Fageråsen like ovenfor Mo i Rana sentrum. Første del av turen går på flott vei og deretter opparbeidet sti. Etter en 1km er man oppe ved populære Appelsinhaugen. Unn deg en stopp her og nyt utsikten over Mo i Rana. Herfra endre stien noe karakter, det blir brattere og mer steinet, men ikke være en at de fleste tar dette fint. På de noe krevende stedene er det tau og trapp som er bygd for å gjøre det lettere. Etter totalt 2km er man oppe ved Grotneshytta. Her får man utsikt oppover Mofjellet og mo den velkjente masta på Mofjellet. Et lite tips er å gå 50meter forbi hytta og få en flott utsikt over Mo i Rana og hele området mot Svartisen og Høgtuva.

Turen er stort lett helt til man skal oppover den siste delen hvor et mer steinet tursti gjør den noe mer krevende. Turen tar omlag 45 minutter opp til Grotneshytta og noe mindre nedover. Totalt 4km tur/retur.