Jordbekkvatnet

En tur til Store Jordbekkvatnet går i vakkert og variert terreng, fra flott bjørkeskog til vakkert fjellterreng og fremme ved målet venter et nydelig fiskevann.

Jordbekken-@Kartverket

Kjør ca 45km fra Mo sentrum nordover langs E6 til 2km nord for Krokstrand og følg skilt mot Elvmøthei og Jordbekken. Etter noen hundre meter er det en flott opparbeidet parkering hvor du må støtte med å Vippse litt for parkeringen. Gå deretter gjennom hytteutleiseområdet og gjennom grind. Deretter følger du skogsvei opp lia. Du går på en flott skogsvei i knappe 2km med jevn og slak stigning hele veien, med unntak av et par brattere bakker.

Etter ca 2km passerer du en hytte på høyresiden. Rett etter passering av hytta deler veien seg i 2 og her skal du holde til høyre. Her går det over til en nydelig sti i en vakker bjørkeskog. Etter 1,5km er du kommet over tregrensen og landskapet åpner seg opp og man kommer over i et flatt og nydelig fjellterreng som du går nye 1,5km før du er fremme ved sørenden av Store Jordbekkvatnet.

Ved Jordbekkvatnet er det åpent og det er vann med fine fiskemuligheter, bading og mange flotte teltplasser. Ønsker man en lengre tur så kan man fortsette videre nordover til mange andre fiskevann. Totalt er det ca 10,5km tur/retur og man bør regne 1,5-2 timer opp og noe mindre tid nedover.

Virtuell 3D tur: