Kamman

Kamman i Aldersundet, Lurøy kommune, er en av perlene i kystlandskapet på nord Helgeland. Når man kommer opp over skoggrensen ser man tilbake og har panoramautsikt mot Aldersundet og på toppen ser man nordover mot Rødøy med Gjervalen og Sørfjorden nedenfor.

Turen starter ved parkeringen ved hyttefeltet hvor Vassvatnet starter. Hit kommer man ved å kjøre til vakre Aldersundet og å ta veien opp mot Vassvatnet, noen hundre meter nord for butikken og båthavna i Aldersundet.

@Kartverket

Start å gå opp mot Dyrnakken og ta av når terrenget flater ut. Herfra følger man kulturlandskapet nordover langs sauegjerde. Husk båndtvang hvis man har hund, her er det mye sauer i terrenget hele veien. Gå inn til plantefelt og gå gjennom delvis på sørsiden av feltet. Kryss oppover lia. Her er det lite stier å følge og man må se ann og velge den beste veien selv. Vel oppe over skoggrensen flater det ut og her passer det med en god pause og nyte utsikten tilbake mot Aldra og Aldersundet, samt at man har panoramautsikt mot Hestmannen og spektakulære Liatinden. Følg Heimstadelva videre oppover og gå videre til vakre Rismålvatnet som ligger helt inntil Kamman.

 

Ved Rismålsvatnet bestemmer man seg om hvor man ønsker å gå opp på Kamman, ønsker man å gå alle og gå rundt er det en fin tur. På nordsiden av de 2 høyeste toppene har man utsikt nordover mot Rødøy med Gjervalen og Sørfjorden nedenfor.

3D visning av ruten.

Visning av ruten starter i øverkant av skoggrensen og langs Heimstadelva og rundt Kamman og nedover til parkering.

 

Utskriftsvennlig kart:

Kamman@Kartverket

Turen er ca 8km og det er kun starten det er sti å følge. Oppstigningen går i steinet terreng som delvis er skjult i terrenget og er derfor beskrevet som en (middels til) krevende tur .