Er man ute etter flott utsikt på Kysten, så er Klubben i Aldersundet (Lurøy kommune) et veldig godt valg.

Klubben-@Kartverket

For å komme hit så kjører man til Aldersundet som ligger ca 9mil fra Mo i Rana langs. Kjør E12 til Utskarpen, ta av der til riksvei 17 (FV17) mot Kilboghavn. Dette er endel av kystriksveien, og kommer man nordfra så er det i underkant av 2 mil fra Kilboghavn. Vel fremme i Aldersundet tar man av ved skilt til skolen. Parker på høyresiden like før skolen og fotballbanen. Her er det port i gjerdet og følg lysløypa ca 600m til man kommer til en grillkøte, her er det skiltet mot Åstuva. Følg skogsveien og deretter stien opp mot Åstuva. Etter 40-50min kommer man opp til første platå i ca tregrensen og at man ser over mot Vasstinden i øst. Her tar man av fra stien til Åstuva og går skarpt til høyre (sørover). Da ser man målet høyt oppe. Herfra og kan man komme til et par luftige partier og det er viktig å vite at denne turen er ikke steder hvor man kan sette seg på steiner og berg fremme på kanten for å se bratt ned. Kantene oppover fjellet består av løse steiner og grus som delvis er skjult av mose og gress. Så oppfordringen er å gå på sikker grunn bak ryggen oppover.

Følg gressvollene oppover helt til man kommer mot siste parti opp i mot første varde, her tar man innover (østover) og finner en ny gressvoll bratt oppover mot Varden. Nå er utsikten fantastisk. Gå likevel helt opp til den varden helt oppe på Klubben for å få den beste utsikten. Utsikten fra og med hvor man kommer opp og tatt av mot selve Klubben er fantastisk. Her ser man utover i vest Lovund og Træna, rett over ser man den nydelige øya Aldra og etterhvert får man Hestmannen i nord mellom Hjarttinden og Aldertinden. Helt i nord ser man også Rødøyløva. Mot øst ser man blant annet Liatinden, Vasstinden og Vassvatnet. På toppen av Klubben ser man også Dette er noe av det mest alpine landskapet man har på Helgeland.  Man kan fortsette innover på det helt flate partiet inn mot Hauglandstinden. Herfra ser man hele rekken med spektakulære tinder i Aldersundet, men disse er det påkrevd med klatreerfaring og sikring for å gå.

Nedlastbart kart:

Klubben-@Kartverket

3D visning av turen:

Turen er ca 8km tur/retur og man beregner 3-4 timer avhengig av tempo. Men bruk god tid og nyt utsikten som endres etterhvert som man kommer oppover i høyden.

Please follow and like us: