Kvalvika

Kvalvika i Lofoten er omkranset av vakre fjell og er en av de vakreste strendene i Lofoten. Kvalvika ligger på den flotte øya Moskenes i Flakstad kommune.

Kvalvika-@Kartverket

Denne turbeskrivelsen beskriver den korteste ruten til Kvalvik stranda. Rett sør for den store og vakre Ramberg stranda følger man E10 til man kommer til avkjørselen til Fredvang og den mye fotograferte brua over til Fredvang. Følg fylkesvei 7708 forbi Fredvang totalt ca 5km fra avkjørelsen fra E10 til man kommer til parkeringen.  Herfra går man vestover oppover Lia. Den første delen er det noe stigning med delvis trapper og klopper gjennom skogen. Over skoggrensen flater dt mer ut og man går omlag 1,5km til man kommer opp i met steinterreng i skjæringa mellom fjellene. Her går det bratt nedover og man får en fantastisk utsikt ned til Kvalvika stranda.

Etter en halv km bratt nedstigning med noe løs stein så er man nede på stranda. Her anbefales en vandring på stranda sørover. Det går også opp en bratt sti opp på kjente Ryten på nordsiden av stranda. Innerst på stranda er det en utmerket teltplass på flat gressbunn.

Turen er totalt i overkant av 4km tur/retur og man går den på et par timer totalt. Den bratte skråningen ned mot stranda gjør at turen kvalifiseres seg som en middels krevende tur, ellers er det en lett tur. Gode sko er å anbefale. Hver oppmerksom på at det kan være sparsomt med parkeringsplasser på dette meget populære turmålet. Kvalvika har 2 andre veier, både sør og nord er det stier til Kvalvika.

Utskriftsvennlig kart fra @Kartverket:

Kvalivika-@Kartverket