Langsanden på Sandhornøya

Fantastiske Langsanden på Sandhornøy. En 2km lang og vakker sandstrand med plass til alle. Langsanden ligger i Gildeskål kommune noen få mil sør for Bodø. 

Sandhornoy-@Kartverket

Langsanden på Sandhornøy er lett tilgjengelig. Med utgangspunkt i Saltstraumen utenfor Bodø i Salten, er det ca 5mil å kjøre. Kjør sørover på EV17 ca 4mil og ta av til Sandhornøya ved Kjøpstad, deretter følger du Sandhornveien nordover til du kommer til skilt til Alsvik/Sandvik og kjør noen få km til du er midt på Langsanden.

Langsanden er omlag 2km lang og opptil 300meter bred. Her er det unike bademuligheter på denne vakre sandstranden. I og med at stranden er så lang og bred er det plass til alle. Det er offentlig toalettforhold midt på stranden og muligheter for dusj. Gode parkeringsplasser er det også. Den største parkeringen er ved servicebygget midt på. Det er også mindre parkeringer flere plasser langs stranden. Telting er det gode muligheter til, både ned mot stranden og på oversiden av veien.

Dette er nok en av de vakreste strendene i Nordland og med god plass til alle. Fin utsikt vestover ut i Saltfjorden og på en klar dag ser du nordvestover mot Lofoten. En kveldstur med lav sol på denne vakre stranden er en flott opplevelse.

 

 

Share: