Langsela

En fin tur som passer for alle, gående, syklister, barnevogn og ski på vinteren. Turen går på fin skogsvei helt fra parkeringen og opp til målet for denne turen, Langsela øverst i Dalselvdalen.

Langsela-@Kartverket

Kjør sørover i overkant av 1mil fra Mo i Rana til Dalselv. her tar du av mot Dalselv/Øverdal og følger veien innover dalen. Hold på sørsiden av elven hele veien (ca 5km) opp til du kommer til den siste parkeringen på venstre siden rett før brua øverst i dalen og veien snur nedover igjen. Parker her og gå over brua og ta skogsveien oppover til høyere. Denne skal du følge hele veien opp til målet.

Etter 100meter begynner stigningen oppover lia og innover dalen. Det er forholdsvis jevn stigning halve veien innover med slake streker innimellom. Men turen er lett å gå hele veien. Hele veien har man den nydelige Dalselva på sørsiden. Totsslt er det kun 200 høydemeter stigning av de knappe 4km innover. Etter 2/3 av turen deler veien seg med en vei opp til Hølbekkmoen og en vei rett frem. Her holder du rett frem (eller høyre kan man også si). Etter i underkant av 4km kommer man til Langsela og brua over øverste del av Dalselva. Her stopper veien, men det er fullt mulig å gå kjerrevei videre oppover mot Bjerkmoen.

Turen kan gås hele året og er en fin familietur langs et nydelig vassdrag. Langsela er også et Ranatrasken mål. Beregn i underkant av 2 timer i rolig gåtempo.

3D virtuell tur: