Lappfjellet via Lappfjelltjønna (skitur)

Skitur til Lappfjellet via Lappfjelltjønna går i et terreng som er lett å gå og belønnes med en storslått utsikt på toppen i alle retninger. Turen kan også avsluttes ved Lappfjelltønna som er et utmerket mål i seg selv.

Lappfjellet-@Kartverket

Kjør ca 2,6 mil fra Mo i Rana østover langs E12. På høyden rett før Tverrvatnet stopper man og går rett opp gjennom plantefeltet med gran. Her er det noe stigning, men den er kortvarig. Etter ca en halvtime er man gjennom tregrensa og terrenget flater ut til slak stigning helt opp til Lappfjelltjønna som man ankommer etter ca 1,5 time fra start i rolig tempo. Turen kan stoppes her hvis man ønsker og her er det også et Ranatrask mål på naustet til Statskog. Her i fra er det 2 ruter til toppen. Sent på vinteren har snøen ofte satt seg godt og man kan gå opp langs ryggen vest for Lappfjelltjønna. Dette er en bratteste ruta, men likevel er det kun første etappe og et kort stykke helt øverst som er noe stigning. Tidligere på vinteren med løssnø og skavler i terrenget sør mot Lappfjelltjønna er det sikreste område og følge den rødstiplede ruta på nordsiden av tjønna mot toppen. Begge rutene er fine ruter.

På toppen kan man nyte utsikt nordover mot Saltfjellet, østover mot Kaldvatnet, Saufjellet og bakover mot Melkfjellet og Sauaksla, sørover ser man mot Okstindan og mot vest ned mot Mo i Rana og Høgtuva i bakgrunnen.

Turen totalt t/r er 14km med litt varierende stigning underveis, men lett terreng å gå i. Regn omlag 4 timer avhengig føre. Turen passer best med fjellski.

Nedlastbart kart: 

Lappfjellet-@Kartverket

Virtuell tur: