Majesteten

Majesteten på Nesna er et vidunderlig turmål med 180 graders panoramautsikt 

Majesteten-@Kartverket

Turen starter i Bjønndalen (Bjynndalen) like sør for Nesna sentrum (kjør et par kilometer sørover mot Hamarøy). Fin parkering og en rolig start gjennom det flotte friluftsområdet som er opparbeidet. Følg veien i underkant av en kilometer sørover på den fine veien. Like før den andre grinden skal man opp ti venstre og følge merking «Petter Dass sti, Sandnesrunden og Majesteten). Her skal man gå gjennom en rolig og fin opparbeidet vei/sti gjennom granskogen. Ved et par sti-skiller hold til venstre. Ved enden av skogen kommer til et større plantefelt, her ser man opp mot toppen som er dagens mål. Etter noen hundre meter kommer man til Hannkamsletta med en praktfull oversikt over Nesna. Dette er flott eget turmål.

Herfra blir det brattere oppover lia. Her er deler stien seg i 2 og man kan velge enten den nordre som er luftig eller den gjennom plantefeltet som også kalles «Sonja smetten». Stiene møtes etter et par hundre møter lengre opp. Fra hvor stiene møtes åpner terrenget seg helt opp og man kommer inn i et fjellterreng som man følger de siste noen hundre meterene. Vel opp på Majesteten så møter man en  luftig og vidunderlig plass. Panorama utsikt i 180 grader fra rett nord til rett sør og med Nesna i vest.

Se panoramabildet her (klikk på bildet):

Zoombart panoramabilde, klikk på bilde eller lenke her –>

 

Bilder fra tur til Majesteten:

Turen er totalt 6km og regnes som middels krevende, hvor det er kun den siste kilometeren opp lia som er krevende. Regn 1-1/2 time opp og noe mindre ned. Ved fuktig føre anbefales den sørlige stien gjennomplantefeltet pga at den er luftig et par plasser.