Marmorslottet

Marmorslottet. Fantastiske jettegryter og nydelige utforminger i marmoren laget av elv av smeltevann med sin flotte turkis farge fra isbreen Svartisen .

Marmorslottet-@Kartverket

Turen starter ved Fisktjønna som ligger ca 1 times kjøring fra Mo i Rana, følg skilting fra Røsvoll mot Marmorslottet. Flott skogssti med utsikt mot Svartisen og Glomågå på turen innover til vannet. Flere steder er det bygd klopper og trapp for å gjøre turen mer tilgjengelig for alle. Siste delen av turen går ned i en trapp og noe brat og krevende for å komme ut på selve Marmorslottet. Turen er merket hele veien.

Vel nede på Marmoslottet åpner terrenget seg opp og man går på Marmoren og ser på jettegrytene og formasjonene i bergetr utformet av isbrevann i Glomåga gjennom tusener av år. Noen av formasjonene har fått navn som eksmpel en av utstikkerene ut over elva er kalt Steinhesten. Stedet er et eldorado for de som liker å fotografere, her finner man mange fine motiv.

Utskriftsvennlig kart fra @Kartverket:

Marmorslottet-@Kartverket

Video fra Marmorslottet:

Turen er 3km tur/retur og går i et lett terreng. Denne turen til Marmorslottet kan gjerne kombineres med tur til Glomdalsvatnet eller Pikhågan.

 

Author: Jan Inge Larsen