Messingådalen (skitur)

Messingådalen er en flott skitur som egner seg godt for vanlige fjellski. Turen innover dalen går innover med majestetiske fjell på begge sider av dalen. Til slutt åpner dalen seg opp i et stort åpent landskap.

Messingådalen-@Kartverket

Turen starter ved Hjartåsen ca 5-6 mil nord for Mo i Rana langs E6. Ved skilt til Hjartåsen tar man av og kjører noen hundre meter oppover bakkene. Er litt begrenset med parkeringsplasser, men hvis de har brøytet ut til venstre like før jernbaneundergangen og mot jernbanelinja er det den mest naturlige plassen å parkere. Gå deretter under jernbaneunderganen og opp bakken. Her tar man på skiene og går over åkeren og oppover mot Pessarbakkmyra hvor man treffer på en traktorsti som ofte er oppkjørt med skuter det første stykket. GPS-sporet begynner her og dessverre ikke helt nede ved veien. Etter noe stigning flater det mer ut og man forlater skogsveien og man fortsetter innover dalen i tregrensen.

Nå begynner Kjerringfjellet å vise seg i seg i øst og man går under fjellet hele veien oppover. På vestisden av dalen viser vakre Jarfjellet seg frem. Mot Messingådalen har Jarfjellet ofte store skavler som kommer godt til syne. Lengre inn i dalen åpner den seg opp og man kommer til denne turens mål, Elivollan. Her ser man sørover i Austerskardet som går sørover mot Kopparvassdalen. Østover har man Kjerringvatnan med mektige Kjerringfjellet over seg.

Utskriftsvennlig kart fra Kartverket:

Messingadalen-@Kartverket

3D – tur (turen vises motsatt vei, fra Eiavollan og ned mot Hjartåsen):

Turen er ca 16km i et terreng som er lett gå å i. Beregn 5 timer tur/retur.