Mofjellet vestre

Dagens tur er på Vestre Mofjellet, Mo i Rana. Mofjellet er lett tilgjengelig fra forskjellige veier og er mye brukt av ranværinger som utfartsområde. Her er turbeskrivelse fra øverst på anleggshammeren og nedover til Vindskjermen.

Mofjellet -@Kartverket

Hit kommer man ved å kjøre til Gruben i Mo i Rana og deretter ta av mot anleggsveien og følg denne helt til toppen. Dagens mål er Vindskjermen og turen går vestover langs Mofjellet.

Følg stien rett til høyre for parkeringen og tunnelinnslaget til Statkraft.  Det er slak stigning oppover i ca 2km. Da er man allerede på det høyeste punktet på turen. Stien forsvinner etter en liten km, og man sin egen sti stirt sett resten av turen. Vi passerer nord for lille Kvernbekktjønna og tar sikte mot store Kvernbekktjønna. Følg vardene for å unngå de største myrene på turen. Gå på nordsiden av store Kvernbekktjønna. Etter liten kilometer til er man ved Vindskjermen. Langs hele turen har man god utsikt til Mo i Rana og dens bydeler. I tillegg ser man Okstinden i sørøst og Svartisen i nord.

Nedlastbart kart:

Vestre Mofjellet-@Kartverket

Offroad sykling:

Denne turen er godt egnet for offroad sykling.

3D visning av turen:

Turen er tur retur ca 11km og tar 3-4 timer i et terreng som er lett å gå i.