Øvre Forsland kraftverk

Øvre Forsland kraftverk ligger i nydelige Forslandsdalen hvor kraftstasjonen til Helgeland kraft er en arkitektonisk perle som kan besøkes av de aller fleste, lett tilgjengelig som den er for både gående og syklende.

Øvre Forsland kartverk – @Kartverket

Hit kommer du ved å kjøre 7-8km nordover fra Leland på FV17 for så å ta av østover på riksvei 78 mot Sundøya. Etter ca 2km kommer du til Åselva bru, ta til venstre inn på grusvei rett før brua og velg grusveien rett frem og kjør den i 200-300 meter, hvor du finner parkering. Her er det flott grusvei hele veien innover til kraftverket som egner seg både for gående og syklende. Turen går i et lett terreng med lange flate partier med noen bakker i noen kuperte områder. Langs hele veien oppdager man nye ting å se på og utsikten er flott.  Etter ca 2,5km kommer man til et nydelig utsiktspunkt, Grindneset. Her ser man utover vakre Dalvatnet og innover Forslandsdalen og med Åstuva som troner i nord.

Turen går videre gjennom et vakkert landskap og ca 500meter før man kommer til kraftverket passerer man det vakre visningsbygget til Helgeland kraft.  Vel frem ved kraftstasjonen er det bare å nyte et miljøvennlig og bærekraftig vannkraftverk i aksjon. Her er det benker og grillplass, og det er toalettbygg under sluttstillelse for besøkende. Bygget har vunnet mange velfortjente priser for sitt unike utrykk. Vel verdt et besøk!

Turen er totalt 12km tur/retur og man må beregne 1,5 time hver vei for gående, halve tiden for syklende. Turen passer for alle.