Pikhågan

Pikhågan ligger i en de vakreste dalførene i Rana. Utsikten mot Flatisvannet og Svartisen helt inne på Pikhågan må oppleves.

@Kartverket

Denne turen fører deg inn i Glomdalen, dalføret som deler Svartisen i 2. Turen starter ved Fisktjønna som ligger ca 1 times kjøring fra Mo i Rana, følg skilting fra Røsvoll mot Marmorslottet. Turen går forbi Marmorslottet, som det kun er en kort avstikker ned til og som anbefales et besøk. Turen videre går i lettgått terreng på god sti til Glomdalsvatnet. På turen får du første møte med Glomåga som du vil se flere ganger på turen. Turen frem til Glomdalsvatnet er også et turmål i seg selv og passer for alle. Her kan du nyte det vakre vannet. Skal man kan videre til Pikhaågan er dette en vakker plass å ta en pause før turen går videre.

Etter å ha passert Glomdalsvatnet så passerer man utløpet fra vannet hvor det krystallklare vannet forsvinner ned i bakken. Etter en kort stund kommer til gården, herfra går det bratt oppover ca 1km. Deretter flater det ut og man ser innover mot Glomåga og Svartisen. Herfra går turen i lettgått terreng videre. På turen innover passerer man Pikhåghytta og Pikhågvatnene.

Ett par hundre meter forbi Øvre Pikhågvatnet kommer man til en fantastisk utsikt over Svartisen, Flatisvatnet, Glomdalen og videre nordover mot Bjørnefossen og Vesterdalen. Turen anses som krevende selv om den går i lettgått terreng, men det er pga lengden for en dagstur at den blir krevende, 26km tur/retur.

Tur i 3D (obs! turen vises motsatt vei, her fra Pikhågan tilbake til parkering):