Raudsandtinden (skitur)

Pudderdalen Røvassdalen leverer toppturer av høy klasse. Her er tur til vakre Rausandtinden beskrevet. Flotte 900 høydemetere i et nydelig fjell.

Raudsandtinden-@Kartverket
Raudsandtinden-@Kartverket

Turen starter som sagt i pudderdalen Røvassdalen. Hit kommer du med å kjøre E6 nordover fra Mo i Rana. Etter ca 1 mil ta av fra E6 og følg skiltet vei mot Røvassdalen og følg den i ca 1,5 mil. Innerst i dalen parkerer man på en av parkeringsplassene. Følg sørsiden av elva Tverråga oppover skogen. Jevn stigning hele veien opp til man når tregrensa. Her krysser man i et litt flatere parti svakt nordvestover før man starter en noe brattere parti oppover heiene. Siste partiet opp mot toppen er forholdsvis bratt og man må se skredfaren godt ann her før man evt tar det siste stykket opp. Utsikten fra det øvre området i fjellet er upåklagelig og bør nytes.

Nedturen i gode pudderforhold er fantastisk og er en opplevelse ned fra toppen og ned til tregrensa. Fra tregrensa og ned til parkeringen er det utfordrende skogskjøring i noe løvtrær-område til nederste delen i bartrær-terreng.

Ikke kjør for nært nordsiden av Reingardslitinden hvor det ofte går skred. Ellers så er det enkelte partier med høy helningsgrad, så bruk fornuften og hold deg unna de bratteste partiene og sjekk skredfaren!. Bekkedalene kan også være noe skummel i vårløsninga. Følg med på facebook «Topptur Helgeland» og på «Varsom.no» for å følge med om skredfaren i området.

Turen er ca 10km tur/retur og med 900 høydemetere er det en krevende tur. Turen kan med fordel forseres med topptur utstyr, men kan også gås med gode fjellski.