Reinfjellet

Lett tilgjengelig og belønning med flott utsikt vestover mot Mo i Rana og østover mot fjell landskapet, det er Reinfjellet. 

Reinfjellet-@Kartverket

Kjør østover langs E12 fra Mo i Rana i ca 16km. Når du har passert bommen ved utsikten så kjører du et par hundre meter til og parkerer på høyresiden av veien rett etter den store svingen. Det er fin sti helt opp til toppen og den starter i overkant av berget på venstre siden av veien. Det er jevn stigning helt opp til at det gjenstår noen hundre meter hvor det flater ut. Man skal ikke langt opp før man bør snu seg og nyte utsikten nedover mot Mo i Rana og mange av bydelene som omkranser byen. Vestover ser man også mot Svartisen. Når man kommer opp til toppen vil fjell landskapet mot øst åpne seg opp og man ser fjelltoppene innover mot svenske grensen. På turen er det også en mulighet for at det dukker opp rein som beiter ofte i dette området.

3D visning av turen:

Turen er ca 6km tur/retur og man beregner 1,5-2 timer avhengig av tempo. Nyt utsikten som endres etterhvert som kommer opp i høyden.