Reingardslitinden (skitur)

Reingardslitinden i Røvassdalen, eller pudderdalen som den kalles blant toppturfolket, er en vakker tur som ofte leverer skiføre av høy kvalitet. 

@Kartverket – Reingardslitinden

Hit kommer du med å kjøre E6 nordover fra Mo i Rana. Etter ca 1 mil ta av fra E6 og følg skiltet vei mot Røvassdalen og følg den i ca 1,5 mil. Nesten innerst i dalen kommer man til Rabben hvor det er en et lite hyttetun på øversiden av veien. Parker på en av parkeringsplassene i nærheten. Her er det ofte skispor som man følger opp lia. Turen går første 700m langs en tømmervei gjennom granskogen. Heretter er det bjørkeskog. Etter ca 300 høydemeter (av 600 høydemeter) kommer man ut av skogen og terrenget flater noe ut. Men her er ofte noe av dette partiet med best snøforhold på nedkjøringen. Etter dette noe slakere området så er det en forholdsvis bratt stigning opp til toppen. Når man er kommet opp så er det en nydelig utsikt både nordover mot Rausandstinden (se egen turbeskrivelse her) og ikke minst østover og ned til Røvassdalen.

Nedturen i gode pudderforhold er fantastisk og er en opplevelse ned fra toppen og ned til tregrensa. Fra tregrensa og ned til parkeringen er det noe mer utfordrende skogskjøring i noe løvtrær-område til nederste delen i bartrær-terreng.

 

Utskriftsvennlig kart

 

Virtuell turbeskrivelse

Ikke kjør i de åpne partiene på nordsiden eller rett på sørsiden av Reingardslitinden hvor det ofte går skred. Ellers så har enkelte partier høy helningsgrad, så bruk fornuften og hold deg unna de bratteste partiene. Turen er ca 6km tur/retur og beregn 3-4 timer på hele turen. Turen er ca 600 høydemeter.