Risen

Risen har en nydelig panorama utsikt over Straumen og Ranfjorden. En flott tur oppover en flott skogsvei med en moderat og snill stigning oppover lia.

Risen-@Kartverket

Turen starter ca 2,5 mils kjøretur langs fylkesvei 810 mot Nesna. Rett før brua i Straumen ta til venstre og følg veien ca 1,5km utover på østsiden av Øverstraumen. Når du komme til bratt fjellvegg på venstre siden så følg godt med, her skal du se etter en skogsvei opp lia, Det står også en eldre grønn hytte rett oppe i lia. Parker her og gå oppover skogsveien.

Det er en fin skogsvei med moderat stigning som er fin å gå for alle. turen er 2,5km og man går på Skogveien mesteparten av veien. Når denne slutter så hold sørover opp mot toppen de siste noen hundre meter. De siste par hundre metrene åpner terrenget seg opp og men får en nydelig utsikt oppover det siste stykket. Vel oppe på varden så er det en panoramautsikt over Øverstraumen og nedover mot Auran og Sveet. Man får også en flott utsikt mot Ranfjorden mot Veten og innover mot Dalselv.

Turen er 5km tur retur og er fin å gå. Den beregnes som en lett til middels tur,  pga stigningen på ca 300 høydemeter settes den til middels, men her kan alle gå. Burde også passe fint for terrengsykling for de som ønsker det på sommeren.