Rødøyløva

Rødøyløva med Storsanden er en av de vakreste plassene på Helgeland. En tur til Rødøya krydres med en deilig middag på vakre og koselige Klokkergården. Denne turen er av favorittene på Helgelandskysten, anbefales.

Rødøya-@Kartverket
Rødøya-@Kartverket

Til Rødøya kommer man seg lettest med hurtigbåt enten sørfra eller nordfra. Man går av på hurtigbåtkaia og går et par kilometer langs veien til Klokkergården. Klokkergården er utgangspunktet for denne turen som er både godt oppgått og merket. Turen går rett nordover mot et skard hvor man får en bratt stigning oppover lia. Denne lia skal det nå være sherpa trapp opp, så her venter det en fin tur opp lia nå. Vel oppe av lia så flater det ut. Nyt utsikten tilbake nedover mot Klokkergården. Videre går det oppover mot Løva i en jevn stigning. Vel oppe på det neste platået åpner utsikten opp både nordover og østover med fjorder og høye fjell på fastlandet. Vestover er det bratt og det går rett ned enkelte steder. turen går til en nydelig utsiktspunkt rett inntil den imponerende fjellveggen som danner hodet på Løva. Rett nedenfor ser man de 4 hvite strendene som danner Storsanden. Nå er det et liten tur videre opp helt til toppen som er svært luftig. Det advares mot å gå ut på kantene med steiner og fjellblokker, det er endel løse steiner og grus. Nyt utsikten som er enestående alle veier uten å gå helt ut på kanten.

På tur ned så anbefales at man tar turen bort til Storsanden (rød rute på kartet). Stien bortover til Storsanden starter i bunnen av lia som man startet oppstigningen til Løva. Gå vestover ca 1,5 km. Først over en haug før turen går nedover skogen til havet. Her følger man stien til  Løva åpenbarer seg over den kritthvite stranda. Her er det bare å bruke tiden å slappe av -lenge, og nyte den mektige naturen.

Før man tar hurtigbåten tilbake, må man ta turen innom vakre Klokkergården til et godt middagsmåltid- noe som virkelig er å anbefale på denne trivelige restauranten.

Timelapse video fra Rødøyløva:

Turen som jeg har tatt er morgenruta med hurtigbåt fra Tonnes og til Rødøya og kveldsbåten tilbake. Klokkergården har en svært bra marina for de som kommer hit med egen båt.  Se www.klokkergaarden.no for mer info om Klokkergården og dens prisbelønte marina, informasjon om overnatting, opplevelser med mer. Her er det mye flott og spennende. Selve turen er oppdelt i flere etapper og man velger selv om man ønsker å ta bare Storsanden eller Rødøyløva, eller kanskje begge. Tilsammen er det omlag 10-12km tur/retur fra hurtigbåtkaia. Man sparer totalt vel 4km ved å komme med egen båt til marinaen utenfor Klokkergården.