Sauvassåga

Liker man å gå langs en elv med mange små stryk og vakre fosser, er Sauvassågå et svært godt alternativ. 

@Kartverket-Sauvassåga

Sauvassåga finner man ca 3mil østover langs E12 fra Mo i Rana. Parker på venstre side ca 500 meter før Umskardtunnelen og kjør/gå omlag 3-400 meter langs anleggsvei østover. Her er det et lite grustak hvor stien starter innerst på dette grustaket. Følg stien rett østover langs elva. Etter vel en kilometer stiger stien opp på en morenerygg som man følger hele veien opp til den største fossen rett over tregrensen. Her flater terrenget helt ut mellom Kubben og Lappfjellet. Stien vil nok forsvinne av og til, men man finner den raskt igjen ved å følge ryggen på morenen innover. Men det anbefales at man tar avstikkere ned til elven og studerer de vakre strykene og de små fossene på tur innover.

Turen går i et terreng som er svært lettgått og passer alle. Dette er et område og tur som passer godt for familier som vil kose seg med bål og lk ved en elv. Et flottt område for fotografer også som liker rennende vann. Hvis man vil han noe lengre tur, så fortsett innover på det flate området langs Sauvassåga og opp mot Vestre Sauvatn.

3D tur:

 

Utskriftsvennlig fra Kartverket:

dagstur-sauvassaga

Dette er også et område som ofte er noe mindre vindfullt en lengre oppe på fjellet, og er dermed et godt tur alternativ i dårlig vær. Turen er totalt sett slik den er tegnet her 6km tur/retur og maksimalt 2timer.