Simskardet

Simskardet er en av flere inngangsporter til Børgefjell området. Simskardet er lett tilgjengelig og vakker med sine mange elver og dalfører.

Simskardet-@Kartverket

Til Simskardet kommer ved å ta fra E6 til FV274 Villmarksveien like nord for Majavatn og følg denne langs øvre Fiplingvatn ca 1,5mil og deretter er det grusvei opp mot Simskardet i 2-3 kilometer. Her er det stor parkeringsplass og plass til å campe hvis man ønsker det. Like nedenfor parkeringsplassen går Simskardelva og stien følger langs den stort sett hele denne turen. Stopp gjerne å fiske i denne vakre elva. Turen går på god sti som omkranses av store eldre furuer som er både vakre og svært kraftige. Terrenget er svært lett å gå i og flere steder er det kloppet sti som man går på. Etter litt i underkant av 3km kommer man til brua som krysser Golverskardelva. Turen inn mot Simskardhytta åpner seg opp og man ser at det er flere dalfører som gir deg mange turmuligheter. Her er det 4 dalfører som møtes: Golverskardet, Simskardet, Bisseggskardet og Rørskardet. Turmulighetene er mange videre innover, men man også nøye seg med å kose seg ved en av elvene eller på bålplassen til Statskog sin lille hytte. Herfra går det sti (noe mindre sti) et stykke opp mot Simskardet og Bisseggskardet.

Utskriftsvennlig kart fra @Kartverket:

Simskardet-@Kartverket

Turen er 6km tur/retur og går i lett terreng. Turen passer for alle. Denne turen er bare en beskrivelse om å komme seg inn i terrenget og som passer for en dagstur. Men her kan det planlegges mange dagers turer videre inn i en av dalførene.