Skjæringen

Skjæringen eller Skjerdingen, er nest høyeste topp (1037m) blant de Syv Søstre i Alstahaug. Den gir en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. 

Turen begynner noen kilometer sør for Sandnessjøen på øya Alsta. Kjør skiltet vei mot de syv Søstre og ved Markvoll er startpunktet for denne turen til Skjæringen. Kartet under viser start og rutevalg for turen til Skjæringen.

@Kartverket

Turen går oppover forbi en gård, husk å lukke porten etter deg og båndtvang hvis dere har hund med. Etter en kort flat periode er det en mindre stigning opp til Markvoll kulpen, som er en flott plass å ta første pause. Her ser du målet rett ovenfor deg.

Turen går videre først i et lettere terreng nå før stigningen for alvor begynner. I tørt føre er det godt feste på fjellet oppover. Det er bratt, men fint å gå. Ta pauser og nyt utsikten både mot målet, nabo tindene Tvillingan og utover mot fjorden.

Øverst i lia deler de godt merkede stiene seg, en til Tvillingan mot sør som er fine topper som anbefales å gå til, og til dagens mål, Skjæringen mot nord. Turen opp til toppen byr på god utsikt og et noe mer steinete bratt terreng, men likevel fin å gå. Vel opp på toppen venter en luftig og fantastisk utsikt.

Virtuell 3D tur kan sees her:

Turen er tur/retur ca 11km og regn omslag 5timer på hele turen.

Alle kart gjengitt med Kartverket’s CC-lisens, © Kartverket