Stangfjellet øst (skitur)

Stangfjellet er et klassisk fjell å gå til i Rana. Lett tilgjengelig, flott utsikt og fint skiterreng. Dette er turbeskrivelse for den østlige delen av Stangfjellet.

stangfjellet-@kartverket
stangfjellet-@kartverket

Denne turen starter ved parkeringen hvor Fisktjønnbekken krysser E12, ca 3mil øst for Mo i Rana. Gå vestover mot Fisktjønna og sikt mot det dalføret mellom Hellerfjellet i sør og stangfjellet i nord. Etter ca 1,5km kryss oppover lia til terrenget flater ut. Gå innover den vakre dalføret hvor man vil ha Hellerfjellet ruvende på sørsiden og en svak stigning mot toppene på Stangfjellet. Men her følger vi dalføret hele veien innover til man møter en storslagen utsikt mot Fisklausvatnet og videre vestover mot småvatnan og Hauknestinden.

Nedlastbart kart fra @Kartverket:

stangfjellet-@kartverket

Virtuell turbeskrivelse:

 

Turen innover til utsikten mot Fisklausvatnet er 4-5km. Noe stigning og du må regne med 3-4timer tur/retur, avhengig av føret, her lager du løypa selv. Ønsker man tur til Stangfjellet i ferdig oppkjørt løype, så anbefales å starte fra Røde kors hytta like øst for Raudvatnet. Her er det ofte oppkjørte løyper helt opp i mars og april mnd.