Steikvassdalen øst

Tur i Steikvassdalen langs Steikvasselva og opp til Steikvatnet er vakker og storslagent. Denne frodige dalen med Okstindan som står der mektig og vakker i bakgrunnen, venter en rolig tur som egner seg for de aller fleste.

Steikvassdalen-øst-@Kartverket

Start på ruta er ved Steikvasselv gård. Hit kan man ved å kjøre til Bleikvasslia og deretter kjøre østover langs fylkesvei 324 langs Røssvatnet på nordsiden og inn til Steikvasselv gård. Turen til fots går på østsiden av Steikvasselva og opp til Steikvatnet. Den følger delvis merket sti fra Steikvasselv gård. Turen starter på en skogsvei og går deretter over på sti som går langs den mektige Steikvasselva. Turen går over noen myrer før man runder kanten og ser innover frodige Steikvassdalen. Okstindan ruver i bakgrunnen og Steikvatnet ligger der i all sin prakt med gresskledde kanter. Vel fremme har Steikvasselvgård laget sitteplass, og hvis man avtaler på forhånd kan man kanskje få lånt kano av dem også.

Nyt dagen ved denne flotte plassen. Men hvis man ønsker å gå videre er det en mulig med en tur oppover mot Hekkelfjellet hvor man ser innover den mektige Spjetfjelldalen. Prøv også å gå innover på østsiden av Steikvatnet et stykke. Det er også svært vakkert å gå på vestsiden av elva langs Hemnes turistforening sin merkede løype innover dalen og helt inn til Gryta under Okstindan (jeg kommer etterhvert med turbeskrivelse på denne ruten også). Sistnevnte rute må man altså starte allerede nede ved veien på vestsiden av elva, da det er ikke å anbefale å krysse elva fra østsiden.

Turen opp til Steikvatnet går i terreng som er lett å gå i. Turen er kun 4km tur/retur.

Offroadsykling

Turen egner seg for offroadsykling, men har flere partier med myr slik at det bør være dekk i forhold til det.

Virtuell tur: