Stortjønna (skitur)

Populære Stortjønna i Rana er en skitur som er lett tilgjengelig, hvor man tar på skiene direkte på parkeringsplassen og går i ofte oppkjørte flotte løyper nesten hele veien. Denne turbeskrivelsen er fra Altermarka, men til Stortjønna kommer man også ved å gå fra Skillevollen.

@Kartverket-Stortjonna-ski

Ca 1,5 mil fra Mo i Rana sentrum vestover langs Fv12 tar man av mot Altermarka. Kjør omlag 1,5km til toppen av bakken. Her på Åsen går det en stikkvei til høyre som man kjører inn og parkerer. Ofte er det kjørt opp flott løype innover mot Skillevollen. Det er slak stigning den første kilometeren før det flater ut. Etter 2km kommer man til et skilt som er markert til «Skillevollen». Følg dette til høyre og gå opp bakken. Etter et par hundre meter svinger løypa skarpt til høyre, men her er skal man rett frem og over til en ikke oppkjørt løype gjennom skogen et par hundre meter til Stortjønna. For å finne Ranatrasken merket, så gå over isen og nordøstover til bua som ligger 100meter opp i skogen.

Utskriftsvennlig kart:

@Kartverket-Stortjonna-ski

3D rute:

 

Turen er i overkant av 6km og går i et terreng som er lett å gå. Ved godt skiføre, beregn i underkant av 1 time innover og 15minutter tilbake, fin nedkjøring! Turen er også et Ranatrask mål. Skiltet står på en liten bu helt på nordøst siden av Stortjønna.