Stortjønna

Bynære Stortjønna i Rana er en fin plass med flere inngangsveier til. Denne turbeskrivelsen er fra Altermarka, men til Stortjønna kommer man også ved å gå fra Stenneset, Skillevollen og Øyjordsveien. Denne løypa er perfekt også som skitur (se Stortjønna-skitur), noe jeg anbefaler.

Stortjønna- @Kartverket
Stortjønna- @Kartverket

Ca 1,5 mil fra Mo i Rana sentrum vestover langs Fv12 tar man av mot Altermarka. Kjør omlag 1,5km til toppen av bakken. Her på Åsen går det en stikkvei til høyre som man kjører inn og parkerer. Stort hele veien er det flott skogsvei å gå på. Slak stigning den første kilometeren før det flater helt ut. Gå i ca 2km til man kommer til et stort skilt som er markert til «Skillevollen». Deretter er det i overkant av en kilometer opp til vakre Stortjønna, først på skogsvei opp bakken, deretter etter ett par hundre meter fortsett på skogsti rett frem frem til Stortjønna. Ønsker man å gå til Ranatraskenmål, så gå langsvatnet nordover og kryss bekken helt i nordenden og gå opp på haugen hvor man finner en liten bu hvor Ranatrasken målet er på veggen.

Utskriftsvennlig kart:

Stortjonna-@Kartverket

Offroad sykling:

Turen passer også godt for offroadsykling.

3D rute:

Turen er knappe 7km og går i et terreng som er veldig lett å gå. Turen er også et Ranatrask mål. Skiltet står på en liten bu helt på nordøst siden av Stortjønna.