Storvarden

Storvarden i Åga er en bynær tur i Mo i Rana. Her blir man belønnet med en vakker utsikt. I sørvest utover Ranfjorden, langt vestover mot Svartisen, Okstindan i øst og rett under Varden ser man rett ned på Åga.

Storvarden-@KARTVERKET

Til Varden kommern man ved å kjøre 3,5km sørover fra Mo i Rana sentrum til Åga, her tar man av rett til venstre på bakketoppen. Hold til ventre etter 100meter og kjør over brua og hold deg på Vatnaveien i 6km opp til veien flater ut og parker på høyresiden der hvor asfalten slutter og går over til grusvei. Gå 50meter tilbake og følg stien oppover langs Vardskardbekken. Den har noen vakre flotte kulper, som på sommerstid kan avkjøle seg i ved litt vannføring. Stien oppover er vakker og etter omlag 1km kommer man til en fin bålplass under et stort bergutspring. Her er det fint å ta en pause eller bare la turen gå hit. Men vi skal videre oppover. På oversiden av dette bergutspringet som er litt krevende å gå forbi, så flater stien noe mer ut og stien dreier mer vestlig og det blir jevn stigning oppover til man kommer til det gjenstår bare 1km, da flater det helt ut. Fremme kan man nyte den vakre utsikten, i sørvest utover Ranfjorden, langt vestover mot Svartisen, Okstindan i øst og rett under Varden ser man rett ned på Åga.

Turen egner seg for de fleste selv om den har et par partier som er litt bratt, så er turen kort og i går i et flott terreng med furuskog på første del for deretter å åpne seg helt opp ved målet. Hvis man ønsker en legre tur, kan man gå enten videre opp på Mofjellet og mot Vardskardtjønna eller nedover til Mofjellvarden (flymerket) og tilbake igjen. Turen som er beskrevet her er ca 3km og beregn en god time tur/retur.

3D virtuelle tur: