Tindan

De karakteristiske Tindan i Dalselv sør Mo i Rana er en flott tur, på god sti. En tur som får pulsen opp og belønnes med en nydelig utsikt.

Tindan- @Kartverket

Kjør sørover fra Mo i Rana langs E6 til Dalselv (ca 1,5mil). Ta av til venstre fra E6 og deretter etter et par hundre meter ta til venstre igjen ved den gamle butikken og følg Stiskardveien et par hundre meter og ta deretter til høyre og følg veien Stien oppover til du finner en parkering på venstre side (for å begrense parkering på private eiendommer, oppfordres alle som skal gå turen til Tindan om å parkere ved barnehagen i Dalselv). Følg så en liten kjerrevei opp på høyresiden for deretter og komme inn på en sti. Denne følges helt til toppen. Forholdsvis bratt stigning i underkant av 3km. Når man passerer tregrensa så kommer man til de godt gjenkjennelige Tindan. Vakre berg som stikker opp som små tinder, rett under fjellet Veten med sine blankskurte berg.

Turen går i et bratt terreng, men det er fin sti å gå på. Turen kan man beregne i underkant 1 1/2 time opp og i underkant av 1 time ned. Turen er ca 6km tur/retur. Trenger man en treningstur hvor man ønsker høy puls så bør denne fungere godt 🙂

Utskriftsvennlig kart

Tindan-@Kartverket

Virtuell turbeskrivelse