Tomsenvatn

Tomsenvatn/Tomåsvatnet (481 moh) er et nydelig utsiktspunkt hvor man ser blant annet Leirfjorden, Leland, Tømmervika og sørover mot de Syv søstre og Helgelandsbrua.

Tomaasvatnet-@Kartverket

Turen starter ved pumpehuset øverst i Grubvegen. Hit kommer man ved å kjøre omlag 500meter fra Leland senteret i Leirfjord kommune, her tar man til venstre opp grusveien til veis ende. Er det fullt på parkeringen ved pumpehuset, så parkerer man 100 meter lengre ned. Her starter turen rett bak pumpehuset og man går rett på en relativ hard stigning i variert og krevende terreng. Det er ca 300 høydemeter stigning den første kilometeren opp til Simsøvatnet hvor terrenget flater ut. Her fra holder man seg til vestsiden av vatnet. Stien fortsetter så oppover en ny stigning oppover til varden like sør for Tomsenvatnet som er turmålet. Her venter en flott utsikt fra øst, sør og vestover, hvor man ser Leland, Tømmervika, utover til de Syv søstre og videre sørover. Nordover ser man opp videre til Lihauet (se egen turbeskrivelse).

 

Turen er middels krevende og går i ett forholdsvis røft og bratt terreng, men turen er kun 2km en vei som tas på vel 1time en vei og normalt tempo. Anbefaler gode fjellsko. Turen er T-merket.

Utskriftsvennlig kart fra Kartverket:

Tomaasvatnet-@Kartverket

Virtuell tur: