5 fotturer som passer til våren på Helgeland

Nå er våren kommet til Helgeland og nye turer planlegges. Få inspirasjon om en ny tur ved å se gjennom turbeskrivelsene på Dagstur Helgeland. Her finner du turtips som passer til fotturer på våren, klikk på  bildet for å komme til turbeskrivelsen:

Breivika (Dønna):

Breivika på yttersiden av Dønna er en av de virkelige idyliske sandstrendene vi har på Helgeland. Lett tilgjengelig og med nydelig utsikt vestover utover storhavet og rett under Dønnamannen.

 

Rødvika (Tomma):

Stranda Rødvika ligger på utsiden av øya Tomma i Nesna kommune. Stranda er en yndet badeplass om sommeren som man kommer til enten ved å gå, padle eller med båt. Men besøk gjerne denne vakre stranda i andre årstider enn sommeren også.

 Utsikten (Nesna):

Utsikten er en av de mest besøkte turstedene i Nesna kommune, og det med rette. Her venter en helt unik utsikt med panorama over Nesna og øyene utenfor.

 

Rødøyløva (Rødøya):

Rødøyløva med Storsanden er en av de vakreste plassene på Helgeland. Dette er type MÅ besøkes tur. En tur til Rødøya krydres med en deilig middag på vakre og koselige Klokkergården. 

 

Åstuva (Aldersundet):

Åstuva i Aldersundet gir deg både utsikt og en tur gjennom et kulturlandskap, hvor det er beitedyr som holder landskapet åpent og flott.

 

Bruk menyene også for lettere å finne den type tur som passer for deg. Her er det både kommuneinndelinger, hvor lett eller krevende en tur er og hvor lang tid en tur er beregnet å ta, og om en tur er en topptur, gåtur eller skitur.

Share: