Tvillingan

Tvillingan i Alstahaug er en av de mest besøkte tindan på de Syv søstre. En tur som belønnes med svært god utsikt alle veier. Turen er godt merket og kan kombineres med flere topper på samme tur hvis ønskelig (begge Tvillingan og Skjæringen).

Tvillingan – @Kartverket

Turen begynner noen kilometer sør for Sandnessjøen på øya Alsta. Kjør skiltet vei mot de syv Søstre og ved Markvoll er startpunktet for denne turen til Tvillingan. Turen er helt identisk med turen til Skjæringen helt opp til Aksla. Turen går oppover forbi en gård, husk å lukke porten etter deg og båndtvang hvis dere har hund med. Etter en kort flat periode er det en mindre stigning opp til Markvoll kulpen, som er en flott plass å ta første pause. Her ser du målet rett ovenfor deg til høyre. Turen går videre først i et lettere terreng nå før stigningen for alvor begynner. I tørt føre er det godt feste på fjellet oppover. Det er bratt, men fint å gå. Ta pauser og nyt utsikten både mot målet og utover mot fjorden.

Øverst i lia deler de godt merkede stiene seg, en til Tvillingan mot sør som vi skal til i dag, og den andre mot nord til Skjæringen, som denne turen godt kan kombineres med hvis man ønsker. Siste del av turen går i først flatt sørover på Aksla før man får en bratt oppstigning, men ikke værre enn at de aller fleste klarer denne. Etter det bratte partiet flater det noe mer ut oppover mot toppen av den nordre Tvilling tinden. Denne er på 945meter og markes med en varde med turbok inni. Her åpner utsikten seg opp og man har en fantastisk utsikt alle himmelretnigner. Pass imidlertid på, at her er det svært bratt på nordsiden av tinden.

Ønsker man å ta begge Tvilling tindan, så følg sti tilbake et par hundre meter til det mindre bratte området før man går nesten rett sør mot den høyeste Tvillingtinden på 980meter. Denne går man opp på nordøstsiden av toppen, følg merking. Tur til den sørlige er ikke tegnet inn i kartet på denne turbeskrivelsen.

Video:

Utskriftsvennlig kart fra @Kartverket:

tvillingan

Turen er godt merket og er ca 10-11km lang og man beregner 4-5 timer på turen. Turen kan godt kombineres med tur til både søndre Tvilling og Skjæringen. Det anbefales fjellsko på denne turen.