Utsikten

Utsikten er en av de mest besøkte turstedene i Nesna kommune, og det med rette. Her venter en helt unik utsikt med panorama over Nesna og øyene utenfor.

Utsikten-@KARTVERKET

Start ved parkeringen til Høgskolen/Nord Universitet. Start er på nordsiden av fotballbanen hvor det er et infoskilt over Nesnalia og turmulighetene her. Her starter også skiltingen hvor man skal gå. Gå langs fotballbanen og mot trafostasjonen under fjellet. Her holder du til venstre og starter med en moderat stigning oppover. Etter en kilometer kommer man til vanntårnet og man passerer dette på nordsiden og følger kjerreveien videre oppover. Det er godt merket med skilt i stort sett alle veiskiller, så følg dem.

Vel over vanntårnet får man den første forsmaken på utsikten som blir bare bedre og bedre oppover. Etter 2km kommer man til målet «Utsikten» som har en unik og formidabel panoramautsikt over Nesna og øyene utenfor. Stedet har omlag 7000 besøkende pr år og er med det en veldig mye brukt turmål.

Turen opp tar 30-45minutter. Turen ned noe mindre. Totalt ca 4km tur/retur. Turen går på fin sti og kjerrevei hele veien og er veldig godt merket. Ønsker man å gå videre, så har man blant annet både Kjølen (se egen turbeskrivelse) og Hammarøytinden.

Zoombart panorama bilde fra Utsikten, klikk her

 

Offroad sykling:

Området her er ofte brukt av offroad syklere. Det er få plasser på turen man må av sykkelen på tur opp. Området generelt på Nesnafjellet har flere stier som er godt egnet til stisykling.

3D virtuell tur: