Vindskjermen – Finnsetveien

Vindskjermen (også kalt Leskjermen) på Mofjellet vest er et mye besøkt turmål. Det er lett å forstå da den er både bynær og lett tilgjengelig, i tillegg til å være en fin tur med flott utsikt.

Vindskjermen-@Kartverket

Turen starter øverst i Fageråsen boligområde, hvor det er tilrettelagt parkering helt øverst på veien. Begynnelsen går på vel tilrettelagt vei. Etter omlag 600meter går det over til opparbeid sti med noen partier med steiner og klopper. Etter 1km kommer man til Appelsinhaugen, hvor det passer og ta en liten pause og nyte den første flotte utsikten over byen Mo i Rana. Deretter venter ca 1km med stigning som er mer krevende, hvor det er både brattere og mer stein i stien, men ikke mer enn at det er fint å gå oppover. Vel oppe av stigningen er man ved Grotneshytta hvor det passer fint med en drikkepause, da man er halveis opp til Vindskjermen. Nå venter rolig stigning på 2km opp til målet. Dette går i et lettgått terreng iblandet med noe kloppet myrområder. Helt øverst er man over i et nydelig fjellterreng. Her venter en nydelig 360graders utsikt, hvor Vindskjermen gir deg ly uansett vindretning. Hellerfjellet og Okstindan i øst, Hauknestinden i vest og Svartisen i nord.

Turen er en bynær tur som er lett tilgjengelig og man kan regne omlag 1,5timer opp og noe mindre nedover. Totalt er det 8km tur/retur. Turen er et Ranatrasken mål.